Sensasi Alam Sekitar Pintar
Apabila Mengetahui Perincian Alam Sekitar Anda Menimbulkan Banyak Perasaan

FAQ
Perkhidmatan i-Lingkungan disediakan secara bersama oleh:

Persekitaran atau kualiti alam sekitar menjadi kebimbangan utama pada hari ini kerana ia mempunyai korelasi langsung kepada kualiti hidup dan kesihatan penduduk bandar. Semakin banyak penjagaan masyarakat terhadap alam sekitar, semakin bertambahnya kualiti kehidupan seseorang. Menjelang 2050, 70% penduduk dunia akan mendiami kawasan bandar dan tanpa pengetahuan yang tepat dan tepat mengenai kualiti persekitaran, kemerosotan alam sekitar tidak dapat terkandung yang boleh memberi kesan kepada kesihatan manusia dan juga negatif.

i-Neighbor bekerjasama dengan iRadar Sdn Bhd, sebuah syarikat yang diperbadankan pada tahun 2011 oleh sekumpulan ahli sains penyelidikan yang beraninya dengan tumpuan utama untuk menawarkan produk dan perkhidmatan terkini dalam penginderaan dan teknologi berkaitan yang kami namakan i-Environ.

iRadar melalui tahun-tahun penyelidikannya telah menghasilkan perkhidmatan penderiaan alam sekitar yang bijak yang boleh anda langgan untuk memberikan anda data tepat yang anda perlukan sama ada mengenai komuniti anda atau hanya tentang anda dan ruang individu anda.
3 Kekayaan Utama Perenungan Alam Sekitar Pintar di Kawasan Kediaman
Atribut penting apabila pemaju atau pembeli memilih lokasi untuk harta kediaman termasuk kesesuaian fizikal untuk pembangunan, jarak ke bandar / pasaran, ketersediaan kawasan rekreasi, faktor kejiranan seperti stok rumah, sekolah, penjagaan kesihatan dan banyak lagi .

Satu elemen yang penting bagi pemaju dan penduduk untuk memberi perhatian apabila menilai lokasi kediaman adalah kualiti persekitarannya. Walaupun mempunyai sebuah badan air yang berhadapan dengan perumahan adalah titik tambah dan boleh meningkatkan nilai harta dengan ketara, isu alam sekitar yang lain perlu dibongkar dan ditangani sebelum mereka boleh menjadi risiko ke kawasan kejiranan.

Pembangun dan pembeli boleh mendapat manfaat dari iEnviron dalam i-Neighbor yang dikuasakan oleh iRadar kepada:
 
Meningkatkan nilai harta itu
kerana dengan hasil yang positif disokong oleh data yang dapat diandalkan akan memberi manfaat kepada kedua pemaju dan pembeli.
 
Pastikan kedua-dua pihak berada di tempat yang selamat
kerana apabila pemeriksaan dijalankan, tidak akan ada penemuan yang mengejutkan yang berpotensi membiayai wang pemaju dan boleh melindungi terhadap liabiliti untuk apa-apa kos yang diperlukan untuk memperbaiki masalah tersebut.
 
Mencapai Status Bandar Pintar
di mana pemaju dan pemilik bangunan dapat menguruskan harta kediaman mereka dengan berkesan
i-Lingkungan menjadikan alam sekitar dengan perkhidmatan yang kami sediakan:
 
Gambaran Keseluruhan Scan Lingkungan
Terokai Lagi 
 
Penilaian Risiko Alam Sekitar
Terokai Lagi 
 
Pemantauan Kualiti Udara Masa Nyata
Terokai Lagi 
Pemprosesan data
Keupayaan pemprosesan i-Lingkungan adalah pantas dan cekap, menggunakan pengkomputeran awan yang canggih, perisian canggih, dan algoritma i-Environmen milik kami. Maklumat anda disimpan sangat sulit dalam persekitaran storan yang selamat dan berdinding api, dan tidak akan dijual atau dikongsi dengan sesiapa atau mana-mana entiti.

√ Peta Photogrammetric √ Model Surface Digital (DSM)
√ Orthomap √ Pengiraan Volum
√ Awan Titik √ dan banyak lagi
√ Pengekstrakan Kontur  
Bagaimanakah anda memahami perkhidmatan kami?
Maklumat Yang Benar untuk App Bergerak i-Neighbor anda
Dapatkan laporan ramalan kualiti udara dan cuaca, serta hujan.

Menambah Faedah Pengetahuan Alam Sekitar
Sentiasa Jadilah Tahu
Ia tidak bijak untuk tidak tahu apa yang berlaku di sekeliling anda dan apabila ia berkaitan dengan kesihatan anda, ia berbahaya. Lebih baik melabur daripada maaf.
Mengurus keadaan
Mari menjadi orang pertama yang mengetahui maklumat terkini supaya anda boleh menguruskan situasi dengan betul dan sesuai untuk mendapatkan hasil yang lebih baik. Dengan menjalani pemeriksaan drone biasa, masalah dan kelainan yang lain dapat dikesan pada peringkat awal, menyediakan masa yang mencukupi untuk menghasilkan remedi yang betul.
Kos efektif
Kos perkhidmatan adalah sebahagian daripada bayaran untuk mendapatkan data profesional yang anda terima yang akan memberi kelebihan kepada anda. Drone adalah jauh lebih murah daripada pengawasan pesawat berawak, pengamatan berani dan pengimejan satelit. Sebagai contoh: Pemeriksaan tapak boleh menjadi sangat mahal dan buruh intensif jika laman web ini besar, kompleks dan sukar untuk diakses. Sebaliknya, drone boleh diprogramkan untuk melakukan pemeriksaan biasa dan mengumpul data terperinci dengan hanya 1-2 pengendali.
Bernilai pelaburan anda
Drone boleh membawa anda ke mana manusia tidak boleh pergi dan pakar seperti kami boleh mentafsirkan data yang diberikan pada sebahagian kecil daripada kos untuk memberikan anda laporan yang anda perlukan untuk memahami semuanya.
Tepat dan Cepat
Waktu dan pasang menunggu tiada siapa dan begitu juga dengan perubahan alam sekitar. Dengan memberikan anda perkhidmatan yang tepat dan pantas, anda akan sampai ke bahagian bawahnya dalam masa yang singkat. Drone biasanya mengambil masa kurang dari 2 jam untuk menyelesaikan pemeriksaan tapak yang menyeluruh dan berkualiti tinggi, manakala pekerjaan yang sama akan diambil oleh pekerja manusia dan ia dapat memberikan imej resolusi tinggi (cm) yang diberi tag geo dari udara.
Selamat
Pemeriksaan tapak boleh menjadi tugas yang berbahaya kerana tapak pembinaan terdedah kepada tanah runtuh, ketidakstabilan struktur dan risiko industri lain. Dengan menggunakan dron, seseorang boleh mengumpul data berkualiti tinggi tanpa meletakkan sebarang risikonya.
Pelacakan Projek yang Cekap
Dengan penggunaan drone, anda dapat memantau kemajuan tanah, serta melakukan analisis dan membuat keputusan dengan cepat. Dalam industri pembinaan, ini sangat penting untuk memastikan projek ini berjalan lancar dan di-bajet.
Program Rakan Niaga

Melambung tinggi dengan Pride