Gambaran Keseluruhan Scan Lingkungan
(Sesuai untuk komuniti perumahan, pemaju & syarikat pembinaan)
Kami mewujudkan penyelesaian terkini yang meningkatkan kualiti hidup dan memberikan kehidupan yang lebih bijak dan selamat untuk semua. i-Scan mengalihkan kamera, radar dan drone untuk melakukan identifikasi dalam persekitaran yang paling mencabar, menyediakan pasaran dengan pilihan yang lebih mudah, lebih cepat dan selamat ada di sana. Kami menawarkan pasukan teknikal kami yang berpengalaman yang dapat memberikan perkhidmatan reka bentuk dan sokongan teknikal lengkap dengan penyelesaian kejuruteraan untuk memahami persekitaran kami.

Keupayaan pemprosesan data kami pantas dan cekap, menggunakan pengkomputeran awan yang canggih, perisian canggih, dan algoritma proprietari kami. Maklumat anda disimpan sangat sulit dalam persekitaran storan yang selamat dan berdinding api, dan tidak akan dijual atau dikongsi dengan sesiapa atau mana-mana entiti.

Kami menawarkan jenis data standard yang termasuk Peta Photogrammetric, Orthomap, Titik Titik, Pengekstrakan Kontur, Model Permukaan Digital (DSM), Pengiraan Volum dan banyak lagi.

Perkhidmatan yang ditawarkan dalam i-Scan termasuk tinjauan topografi, bangunan luar dan pemeriksaan struktur, dan pengesanan penangkapan tanah.
i-Scan for Developed Area Residential
(Sesuai untuk komuniti perumahan)
Laporan Sampel

Ini adalah penyelesaian terkini yang meningkatkan kualiti kehidupan masyarakat kediaman. i-Scan untuk kamera, radar dan drone pelepasan kediaman untuk menjalankan pengawasan dalam persekitaran yang paling mencabar, menyediakan pasaran dengan pilihan yang lebih mudah, lebih cepat dan selamat ada di luar sana. Perkhidmatan ini dilengkapi dengan pasukan teknikal berpengalaman yang dapat menyediakan perkhidmatan reka bentuk dan sokongan teknikal lengkap dengan penyelesaian kejuruteraan untuk memahami persekitaran kita. Keupayaan pemprosesan data adalah pantas dan cekap, menggunakan pengkomputeran awan yang canggih, perisian canggih, dan algoritma proprietari kami. Maklumat anda disimpan sangat sulit dalam persekitaran storan yang selamat dan berdinding api, dan tidak akan dijual atau dikongsi dengan sesiapa atau mana-mana entiti.


Kami menawarkan jenis data standard yang termasuk:
Peta Photogrammetric Pengekstrakan Kontur
Orthomap Model Surface Digital (DSM)
Awan Titik Pengiraan Volum dan banyak lagi
 
Perkhidmatan yang ditawarkan dalam i-Scan for Developed Residentials termasuk survei topografi, bangunan luar dan pemeriksaan struktur, dan pengesanan penangkapan tanah.
Laluan Perkhidmatan i-Scan sehenti
(untuk Kawasan Kediaman yang Dibangunkan)
1
Borang / Permintaan Pengisi Pelanggan untuk Perkhidmatan i-Lingkungan
2
i-Environ Representative Meet with Community
3
i-Environ Menyediakan Sebut Harga
4
Dapatkan Kebenaran daripada Komuniti
           
i-Scan adalah perkhidmatan yang disyorkan untuk komuniti kediaman yang berminat untuk mengetahui maklumat terperinci tentang persekitaran mereka seperti tata letak topografi, peninggalan tanah, sebarang kecacatan dan lain-lain.   5
Dapatkan Pelepasan untuk Terbang dari Pihak Berkuasa
           
9
Tafsiran Data untuk Tindakan Masa Depan
8
Laporan Generasi (Berdasarkan perkhidmatan yang diperlukan)
7
Menganalisa dan Memproses Data
6
Mengumpul Proses Data
i-Imbas Kawasan Pra-Terbangun
(Sesuai untuk pemaju & syarikat pembinaan)
Laporan Sampel

i-Scan menggunakan teknik pengeboran dan teknik pemprosesan imej terkini untuk menyediakan penyelesaian yang menarik bagi pemaju yang ingin meminimumkan risiko sambil memaksimumkan pulangan pelaburan ke atas projek pembangunan mereka.

Dengan i-Scan untuk Kawasan Pra-Terbangun, i-Environ mewujudkan pelan penerbangan dan melancarkan drone untuk melakukan tinjauan udara dengan pandangan yang lebih luas dan pada perspektif yang berbeza untuk pemaju tanah. Ia bukan hanya gambar udara atau video, data yang dikumpul oleh drone akan diproses ke dalam hasil yang dikehendaki dengan pengukuran yang tepat seperti:


Model terrain 3D yang tepat Analisis alam sekitar
Peta kontur yang tepat Penilaian permukaan untuk pemodelan saliran
Pengiraan volum tanah Pemandangan ketinggian tinggi bangunan tinggi
Pemetaan ketinggian Imej panorama untuk tujuan pemasaran
 
Perkhidmatan yang ditawarkan dalam i-Scan for Pre Developed Areas termasuk Fasa Pembidaan dan Penyiasatan, Fasa Rekabentuk, kemajuan pembinaan tapak dan Penyerahan dan penyelenggaraan.
Laluan Perkhidmatan i-Scan sehenti
(untuk kawasan kediaman pra-maju)
1
Borang / Permintaan Pengisi Pelanggan untuk Perkhidmatan i-Lingkungan
2
Kakitangan kami yang berpengalaman akan menghubungi anda untuk memahami keperluan anda, menilai tapak
3
i-Environ mencadangkan pelan penerbangan dan pakej perkhidmatan yang sesuai
4
Melibatkan pasukan perkhidmatan profesional kami untuk operasi drone
           
i-Scan juga sesuai untuk pemaju yang berminat dalam pemetaan udara dan perkhidmatan perundingan untuk pemeriksaan tapak pembinaan, pemeriksaan struktur, pemantauan geo-bahaya dan banyak lagi.   5
Muat naik data yang dikumpulkan ke pelayan awan yang kami selamatkan
           
    8
Tafsiran Data untuk perancangan tindakan masa depan
7
Menerima Laporan Data dan Analisis Diproses menerusi Portal Pelanggan Dalam Talian
6
Memproses data, menganalisis hasil dan menghasilkan laporan yang sesuai dengan keperluan anda
Menggunakan Drones untuk Pemeriksaan Tapak Pembinaan
Pemeriksaan tapak adalah kerja yang intensif, kerja intensif dan berisiko tinggi. Ia boleh menjadi sangat mahal dan tidak berkesan, bergantung kepada kerumitan keadaan tapak dan kebolehcapaian kawasan atau struktur di bawah pemerhatian. Kami menyediakan perkhidmatan drone profesional yang membolehkan anda mengumpul, menyimpan, menggabungkan dan menganalisis imej udara resolusi tinggi untuk pemantauan dan pengesanan projek. Ini adalah cara yang lebih selamat, lebih cepat dan lebih berkesan untuk pemeriksaan tapak.
Faedah menggunakan Dulang untuk Pemeriksaan Tapak:
Lebih selamat: Pemeriksaan tapak boleh menjadi tugas yang berbahaya kerana tapak pembinaan terdedah kepada tanah runtuh, ketidakstabilan struktur dan risiko industri lain. Dengan menggunakan dron, seseorang boleh mengumpul data berkualiti tinggi tanpa meletakkan sebarang risikonya.

Lebih cepat: Drone biasanya mengambil masa kurang dari 2 jam untuk menyelesaikan pemeriksaan tapak yang berkualiti tinggi dan menyeluruh, manakala pekerjaan yang sama akan diambil oleh pekerja manusia.

Kos Berkesan: Pemeriksaan tapak boleh menjadi sangat mahal dan buruh intensif jika laman web ini besar, rumit dan sukar untuk diakses. Sebaliknya, drone boleh diprogramkan untuk melakukan pemeriksaan biasa dan mengumpul data terperinci dengan hanya 1-2 pengendali.

Penjejakan Projek yang Cekap: Menggunakan drone membolehkan anda memantau kemajuan kerja tanah serta-merta, melakukan analisis dan membuat keputusan dengan cepat. Dalam industri pembinaan, ini sangat penting untuk memastikan projek ini berjalan lancar dan di-bajet. Bergantung pada matlamat misi anda, kami dapat mengkonfigurasi dron dan sensor papan atas kami untuk memenuhi keperluan khusus anda. Imej terperinci yang penting untuk dianalisis dengan mudah dapat ditangkap. Ini adalah cara yang cekap untuk tinjauan pra-pembinaan, pengurusan aset, dan penjejakan kemajuan tanah.


Penyiasatan Pra-pembinaan
Dengan imej udara resolusi tinggi, kami menyediakan peta topografi tapak terperinci untuk pasukan projek pembinaan untuk menjalankan tinjauan keadaan tanah, penilaian kesan alam sekitar, dan perancangan keseluruhan projek.
Pengurusan aset
Drone boleh digunakan untuk mengenal pasti bahan binaan, peralatan, jalan sementara, dan struktur kritikal. Data ini adalah timestamped dan geo-tagged untuk setiap penerbangan, dan disimpan dalam pelayan awan yang selamat untuk pengurusan aset.
Penjejakan Kemajuan Tanah
Dalam projek pembinaan, sangat penting untuk memastikan projek itu berada di landasan dan bajet. Kami menyediakan laporan penjejakan harian atau mingguan mengenai kemajuan pembinaan, pemotongan dan ukuran pengukuran, profil permukaan jalan, analisis keadaan cerun, analisis kesihatan struktur dan banyak lagi.